Пятніца, Лістапад 17, 2017

Апостальскі Нунцый наведаў "Карытас" Віцебскай дыяцэзіі

Бацькоўская катэгорыя: Чыны міласэрнасці Катэгорыя: Навіны

У рамках свайго візіту ў Віцебскую дыяцэзію Апостальскі Нунцый у Беларусі арцыбіскуп Габар Пінтэр наведаў дыяцэзіяльны "Карытас". Дырэктар гэтай дабрачыннай арганізацыі ксёндз канонік Андрэй Аніскевіч распавёў пра напрамкі дзейнасці ўстановы.

Віцебскі "Карытас" арганізуе працу з інвалідамі, самотнымі людзьмі, актыўна вядзецца праца па аздараўленні дзяцей падчас летняга адпачынку.

Ватыканскі дыпламат сустрэўся з падапечнымі Віцебскага "Карытас", якія заспявалі іерарху песню “Простыя словы”. Арцыбіскуп Габар Пінтэр таксама быў запрошаны да салодкага стала і ў сяброўскай атмасферы пагутарыў з клубам сеньёраў, якім апякуецца Карытас. Ксёндз Андрэй Аніскевіч падзяліўся сваёй даўняй марай: адкрыць пры "Карытас" школу танцаў для інвалідаў.

Для гэтых мэтаў ужо закуплена неабходнае абсталяванне і рыхтуецца зала. Арцыбіскуп Габар Пінтэр удзяліў прысутным сваё пастырскае бласлаўленне.

Кс. Віктар Місевіч, catholicnews.by

Анатоль Бандарчук-Вошлаў, фота