Wtorek, Lipiec 23, 2019

Głębocki parafialny Caritas przeprowadził akcje "Jezu ufam Tobie" i "Dziękuję za zwycięstwo"

Nadrzędna kategoria: Сzyny miłosierdzia Kategoria: Nowości

24 kwietnia odbył się wyjazd do szpitala w Babiczach z udziałem wolontariuszy parafialnej Caritas w Głębokiem, tematem akcji było: „Jezu ufam Tobie”.

W ramach akcji wolontariusze przygotowali materiał o pochodzeniu ikony Jezusa Miłosiernego. W swoim wystąpieniu Tatiana Kramicz opowiedziała o życiu św. Faustyny Kowalskiej. Potem wszyscy pomodlili się koronką do Bożego Miłosierdzia w intencji zmarłych rodziców i żyjących dzieci. Modlitwa była bardzo wzruszająca.

Akcja została przeprowadzona w 71. rocznicę wyzwolenia spod niemieckiej okupacji. Wolontariusze wspólnie ze wszystkimi cieszyli się ze zwycięstwa i dziękowali obecnym oraz ich ojcom i dziadom za ofiarność i wkład w wielkie zwycięstwo.

Na znak wdzięczności wręczono uczestnikom laurki ze słowami „Dziękujemy za zwycięstwo”, które zostały wykonane przez dzieci z Domu Dziecka nr 4 w Głębokiem.

Danata Matuszowa

System Orphus